Conquistagårdsbloggen v3

Mina lediga dagar från andra jobbet fylls med antingen det ena eller andra besöket. I torsdags hovslagare igen… innan dess har osteopat var ute och som imorgon kommer en reporter för att intervjua mina friskvårdsryttare om vad det är som är så bra med hästar och ridning.  Därav blir helgen tid för lite skrivande men det är fortfarande v 3.

Av och på

Morgon och kväll är det täcken av och täcken på men vad gör man inte för sina kära hästar. Dessutom sa osteopat Annica att ryggarna ska hållas varma. I början på veckan regnade det en hel del och då ska täcken hinna torka. Några extraombytes täcken har jag dock. Jag håller riktigt varmt i sadelkammaren så att det blir som ett torkskåp I boxarna har de fleecetäcken som jag sätter på strax innan det är god natt.

Prob Oil

Tänker mig att vinterpälsen behöver luftas ett tag. Heljar som blev klippt på bogen blir inte alls så svettig efter ridning och så kan jag hålla efter mjäll och smörja honom med den fantastiska Ekholms pro oil. Nu kan jag inte förmedla dofter här på  ridguidens blogg men den luktar medeltid, ni vet tjära som användes till båtar mm. Ser man noga på bilden, så vet ni var jag köper mina produkter. Jovisst Landäng i Skurup! Eftersom det är tätt mellan hästgårdarna här omkring har de ett stort sortiment med utrustning, foder och vårdprodukter för häst, hund, katt, trädgård, mm. Och trevlig hjälpsam personal.

Hästolja
Olja för hästen
Trevlig personal

På tal om Landängs trevliga personal, har en speciell person haft hjälp av Spiraprojektet här på gården. Därefter blev det arbetsträning och nu har hon ett nytt jobb på just Landäng och får nytta av alla sin kunskaper i hund, katt och hästhållning. Tack Ulrika för alla tips och råd.

stallhäng
Hänga i stallet med Ida, Ulrika och Sidsel
Gauchos beundrare
beundrare
En av Gauchos många beundrare . Även Ulrika har honom som favorit.

Friskvård

Tråden spinner vidare och nu kopplar vi på just Spira ämnet. Mejlkontakt har gjorts mellan Conquistagård och Spira projekt version 3.0  Skurup och Svedala kommun. Det ska bli en viss del friskvård och vi får se vad det blir för slags friskvård de väljer för blivande Spiradeltagarna. Jag hoppas på mitt förslag förstås!

Spiraprojekt
Spira

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment