Conquistagårdsbloggen v 18

Det kommer att bli fler grenar i företaget framöver. Min man Johan kommer att gå tidigare i pension än vad som var planerat, på egen begäran, och vi har då tänkt att vår dansk-svenska gårdshund ska få valpar. Många föl har vi fått under de tio åren med paso peruano avel, men aldrig har vi haft valpar. De som följer conquistagård på Instagram (conquista.gard) kan se två nya videos just med Freya. Hon är alert o lättlärd, medhjälpares dotter Sofie vill gärna låna henne för att ha med henne på lydnad och agility kurs på onsdagar. På lördagar, då stora syster Emma rider Gaucho, tränar lillasyster Freya.

Mycket social

Hon är trefärgad, mycket social och har stamtavla. En vinst för hennes del är att eftersom hon är skendräktig är det bara bra att hon får valpar. Utvald dansk-svensk hane med stamtavla finns i åtanke. Det är bara att vänta in nästa löpperiod, även om det blir novembervalpar ska vi lösa det också.

Stor hund

Alexandra, som visat upp vår Gaucho E.K på många event, bland annat tre gånger på Falsterbo horse show, kom förbi en dag med en handhäst och hennes Grand Danois hane i den andra handen….. .

Hästar och Grand Danois
Alexandra med två hästar och en hund.
Trångt

Deras första valpkull bestod av 11 Grand Danois valpar och det var förra höstens valpar. De har till och med köpt en 7 sits skåpbil för att få plats med sina fyra egna hundar. Även om det kan bli många valpar, har vi inte problem med golvytan då dansk-svenska gårdshundar är betydligt mindre.

Nya intressen

För övrigt har det blivit andra brukare än bara hästarna i vår egen lilla skog. Mountainbike fantaster. De har byggt en bana med hopp. Det är bra att ha ”barnasinnet” kvar, det är också friskvård att röra på sig. Här är det mellansonen Gustav som hoppar och Erik, yngsta sonen samt hans vän Anton som står bredvid.

mountainbike
Mountainbike utövare
skiftande

Denna måndag v 18 började med ett riktigt hageloväder trots att vi är inne i maj månad. Men slutar i kvällssol nu när jag skriver detta.

rosor och hagel
vackert inne men oväder ute.

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment