Conquistagårdsbloggen v17

Tre maskiner är igång och det är underbart att ha maskiners hjälp. Både tvättmaskin och diskmaskin jobbar på och kaffebryggaren är klar med sitt kortare uppdrag. Just tvätten förr i tiden måste varit betungande Värma vatten i stora kärl och skölja i en kall fors eller bäck. Det är många frusna händer som tagit stryk, så farligt är det inte med mina händer.

Fortsatt kall

Det är en fortsatt kall vår så jag har tunna fingervantar på mig då jag är ute. Det konstiga är, trots brist på vårvärme, är att svalorna har kommit. Redan som i lördags 24/4 stannade jag upp då jag hörde deras igenkännande kvitter från boxen bredvid Gauchos box. En svala låg i boet, den blåskimrande stjärten stack ut. Eftersom de behöver insekter är de nog lite hungriga just nu. Katten Mister har för första gången i sitt liv bekantat sig med de snabbt flygande småfåglarna som visar sitt missnöje med hans närvaro på gårdsplanen genom att dyka ner i  snabba attacker. Vår tidigare katt, den döve Nisse gick bara på lugnt, oberörd då svalorna avvisade ”inkräktaren”.

Favorit

Eftersom svalorna är min favoritfågel var jag bara tvungen att se deras budskap enligt Solöga.

svale ägg rotated
svaleägg , så små är deras ägg
Solöga

Så här skriver Solöga om svalan: Med frid inom dig själv skapar du frid i världen. Min gåva till dig är att ha ett fridfullt sinne. Så klokt och faktiskt så träffande just nu.

Problemet löst

Det senaste orosmomentet just nu är löst . Ett sms-svar med besked att Björn kommer och hämtar gödsel ikväll, toppen, för det är mycket fullt på gödselplattan .

Hästfotograf

Det andra är att finna en tid för hästfotograf Erika Yousra Aouda. Det ska passa henne, medryttare och mig själv och så ska solen förstås skina denna dag  …….

Peruanskt

Det är den peruanska paso hästen och deras speciella utrustning som hon vill fånga på bild.

peruanskt träns
Italia visar ett peruanskt träns
gaucho
Alexandra på Gaucho E.K, vår hingst, som visas upp på Bollerup
Något kommer att hända

Känslan just nu är lite av väntans tider. Något ska hända mycket snart, en förvandling, en  förändring kommer att ske.

dagarna före rotated
dagarna före, i vår egna lilla bokskog.

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment