Conquistagårdsbloggen v 7

Besked har kommit från min kontaktperson Ulrika Hedin, FHS, att det blir inget allmänt Falsterbo horse show i år i heller. Det kommer alltför många restriktioner och det ändras ständigt vad som gäller. Svårt att planera med framförhållning då. Vissa hopp- och dressyrtävlingar kommer att genomföras och visas på TV, men allt annat pausas till 2022. Konstiga tider och vilket tryck på biljettförsäljning när väl allt kan komma igång igen.

falsterbo 1
Det får bli Falsterbo hors show feeling i paviljongen här hemma  sommaren 2021
Livet utan fyrhjulsdrift

Vintern som kom i februari medför svårt väglag just nu då det töar och fryser på natten. Jag har för andra torsdagen i rad fått ställa in Gauchos hovslagare, Håkan, för att vår backe inte är framkomlig utan fyrhjulsdrift. Detta väglag med förhinder får tankarna att gå till Jonny, min hösilageleverantör. När  kan han komma med sin stora traktor och tungt lastat släp och leverera basfödan till hästarna? Jag har ca 1 ½ stor bal kvar, bör räcka ca 2 v framåt. Blir det vår sedan, och isfria vägar ?

som en semla i dessa tider rotated
Det töar och fågel blå liknar nästan en semla
Tidningskändis

Tidningsartikeln om att vårdpersonal låter återhämtning ske på hästryggen här på Conquistagård har publicerats. Den kan läsas på lokaltidningen.se/ (Skurup). Felix Alnemark är skribenten. Denna lilla notis fick två andra tjejer att höra av sig på direkten. En stressad sjuksköterska och en ensamstående kvinna med tre barn och ett kraschat äktenskap bakom sig. Det är inte bara stressrelaterade diagnoser som kräver återhämtning. Utdragna skilsmässor, depressioner, ångest, isolering är andra orsaker till att komma ut och bara vara.

Friskvårdsinspiration

För att jag ska inspireras och kunna inspirera andra i friskvård, har jag blivit berättigad till att gå en 5 dagarsutbildning , 40 timmar totalt, för att bli hälsoinspiratör på mitt andra jobb. I dessa tider med mycket Corona, oro och isolering kan det vara på sin plats. Jag har alltid tyckt det varit roligt att plugga och nu är det dags, på måndag 22/2 på distans. Läroboken har jag redan beställt och börjat läsa i. Jag lovar att återkomma längre fram när min nya titel är fastställd.

friskvårdsinspiratör rotated
Handbok för Hälsoinspiratörer.

Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment