Conquistagårdsbloggen v 8

Askan från spisen har kommit till nytta då den fina vita snön blev till isgata. Vi eldar med ved från vår egna lilla skog, alltså frånvaro av spik, skruvar. Men det kan tänkas att en och annan bräda får gå sitt öde tillmötes och då får man se upp så att det inte kommer med spik skruvar i det som man strör ut. Annan risk för punktering är sönernas fiskedrag. Mellansonen  Gustav, höll själv  på att köra på ett fiskedrag med stor krok på gårdsplanen som ”någon” råkat tappa .

Koltrast

Måndags morse då hästarna fick sitt morgonhö var det fortfarande mörkt men koltrasten sjöng så vackert att jag med en gång kände ja, nu kommer våren…

Vårvärme

Och visst har våren kommit till Skåne, idag har det varit 12 grader i skuggan och varmare i solen. Jackan åkte av och jag har i stort sett varit ute med en fleeceväst hela dagen. Ja det har ju varit hovslagare idag igen. Patrik har skott om Heljar och Graciano.

påskblommor rotated
nya vårblommor
Ny medryttare

Ny, intresserad  att bli medryttare skrev till mig efter senaste artikeln i tidningen, kom ut som idag  och hälsade på. Hon och sonen kommer på söndag för att ta en tur med Heljar som sonen ska rida. Jag vill att medryttarna här ute är självgående då min tid inte alltid räcker till att gå med.

Andra medryttare var ute som i onsdags  och red alla de fyra skodda hästarna Gaucho, Graciano, Lilly och Heljar. De var pigga och det finns nog en förklaring då det var underbart väder även igår.

Hingstintresse

Lilly går mycket fram till hingsten Gauchos hage och därav är det viktigt att grinden är på så ström går fram. Gaucho har lyckats ta ner tre staketbrädor och grinden är också nu lagad. Vårkänslor är på gång hos så väl som hästar och de två glador som ses och framför allt hörs i skogen. Även harar x två skuttar i hagen.

Arg på missen Mister

Katten Mister är mer ute och vill även vara ute på nätterna. De går ju an nu när det +grader. Han har tyvärr kissat i en av sängarna igen…. Vi köpte något som heter Feliway Classic, en doft som sprids från väggkontakt och ska ge trygghet för katten. Det står som så på förpackningen ” ska förebygga oönskade beteende”. Det verkade fungera många dagar nu, men så i morse då han kom in, så upptäckte jag strax efter att en av sängarna på övervåningen var nedkissade , grrrrrrr. Tvätt och sanering! 

mister
Mister
Utbildning

Jag är full gång med min utbildning som friskvårdsinspiratör. Intressant, men det gäller att beta av lite studier varje dag. Det är ändå 40 timmar som ska spenderas.

Fin med flätor

Avslutar denna veckas blogg med Gracianos flätor. Lill Ida har varit här och fixat med det.

graciano flätor
Gracianos med flätor

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment