Conquistagårdsbloggen v 9

Överdragsbyxor och vinterhästtäckens tid är förbi. Försmak som i lördags på en ny årstid, 12 grader, blå himmel och varmt i solen. Denna lördag var en bra dag att rida ut lite längre med unghäst Imperia och följeslagaren, trygga Heljar. Ryttare var Ida W och Martina. Ida W har tålamodet att utveckla Imperia som ridhäst. Imperia är inte självklar då hon har egna idéer om hur saker och ting ska vara.

första riktiga vårdagen rotated
första vårdagen 2021

Bild: första vårdagen 2021

bett träning rotated
betträning
Vinterpäls

Våren är inte riktigt här ännu, det är kallt på morgonen då jag ger morgonhö och släpper ut hästarna. Jag lägger på ett tunt regntäcke på Ghia för att hålla igen på energiförbrukningen, de andra går utan. Hästarna har börjat att fälla sin vinterpäls och det är ju ett av många vårtecken. Idag ska det borstas och jag ska ta några bilder på hur mycket vinterpäls Paso Peruanohästarna har kvar. En hästfotograf, Erika  vill veta.

Friskvård

Jag har hämtat nya friskvårdsloggan tryckt på schabrak , ridtäcken, hoodtröjor och en fleecejacka. Piggar upp med lite nygammalt.

friskvårds loggan
friskvårdsloggan 

För min egen del blir jag själv inspirerad av min friskvårdsinspiratörkurs , jag betar av några timmar då och då. Det är inte bara kostråd och motion utan kunskapen som ligger på en annan nivå i samhällets olika organisationer, i arbetsmiljölagstiftningen, forskningsrapporter och mycket annat. Jag ska besvara frågor som finns i kurslitteraturboken, men även i massa länkar som finns hänvisade till att läsa igenom och det är ju inte bara en sida…Det finns mycket intressant skrivet om friskvård.

friskvårds studier rotated
friskvårdsstudier
Inspiration

Min andra inspirationskälla nu är Marie och Gustav Mandelmanns program. Jag bara älskar det och ser fram emot varje tisdagsprogram. Tyvärr var det sista programmet som i tisdags denna vecka men glädjande nog så är de redan igång med en ny säsong med program från deras fantastiska gård Djupadal. Något att längta efter….    

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment