De många lediga dagarna

De många ”lediga dagarna” från mitt andra jobb har passerat fort förbi och det är som imorgon, dags för mig att åka till Ystad och göra lite nytta där. Land möter stad igen.   

Stövlar, Land möter stad
Land möter stad

Nya riktlinjer

Under dessa lediga dagar har jag haft möjlighet att dra nya riktlinjer för Conquistagård framöver. Idéer som förhoppningsvis blir till verklighet.  Mina samarbetspartners för nya Spira, Spira2.0, Skurups kommun, har fullt upp med anställningsintervjuer. Detta inför vem som ska väljas till ny projektledare efter Eva Andersson. Jag har en favorit och hoppas innerligt att det blir just hon som får tjänsten.

Skärmtid

Jag har även läst ut andra boken av Anders Hansen, skärmhjärnan, om vår tids skärmtid och det ser inte så bra ut. Stor samband med psykisk ohälsa och antal timmar på Facebook och andra sociala medier enligt internationell forskning, min nya upptäckt . Detta är något som vi tar på största allvar här på gården. När medryttare , Spira deltagare och de som arbetstränar är här, använder vi mest mobilerna för att föreviga hästarna. Video då Imperia tränas eller foto tillsammans med favorithästen. Roligt att dokumentera Imperias framsteg. Det kan vara bra att se efteråt om man själv kunde göra bättre eller analysera om det inte gick som man tänkt sig och varför. Men det här med Dopaminkickarna varje gång någon kollar flödet på sociala medier är oroande. Det kan jämföras med ett slags beroende. Många timmar som läggs på en skärm istället för att uppleva saker och ting i verkligheten. 

Se framåt

Mitt förbättringsförslag är trots allt att se framåt ur mörkret. Januari är ju en mörk månad innan det vänder .Ingen snö som lyser upp har vi fått i heller. Jag behåller de extra ljus i form av upplysta julkransar ett tag till både inne och i stallet. Jag glädjer mig åt att en god vän till oss redan ville hämta gödsel. Gödsel till vårbruket och faktiskt har jag sett vårtecken bakom stallet….

Vårtecken
Vårtecken

många hälsningar från Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment