Sammanfattning 2019

Ja, som jag brukar sammanfattar jag 2019 så här.

Mest stolt över:

De Spira medlemmar som deltagit flitigt under vår och höst. En del har gått vidare med att arbetsträna på Conquistagård, andra arbetstränar på annan arbetsplats. Någon har tagit steget fullt ut och börjat ett helt nytt jobb efter långtidssjukskrivning.

Bästa reportage:

Både Sydsvenska dagbladet och Skånska dagbladet har uppmärksammat Spiraprojektet och deltagarna på Conquistagård på ett bra sätt.

Mest tacksam över:

Att hästar och hundar och katt håller sig friska.

Bästa samarbetet:

Möjlighet att kunna genomföra ”lilla hästrundan” med Skönabäck ridanläggning  och alla andra hästföretagare som ställde upp och tog emot besökare på vår gemensamma öppet hus runda på novemberlovet. Mycket inspirerande att lära av andra och delge andra egna erfarenheter.

Sämsta förändringen:

Då ridguiden.se blev ridguiden.nu. Svårigheter att vara självgående med att leverera text och bilder till Conquistagårds blogg på ridguiden. Jag ger inte upp, fram tills det har löst sig och jag har fått ny manual att följa, kommer jag att lämna över text och bilder för vidare publicering.

Bästa hästvideon:

Palliativ care , the love stallion Peyos visits sick people. Men fortfarande tycker jag att Stacy Westfall, biteless and barback är en ”gammal video” som fortfarande berör mycket.

Bästa program serien :

Anders Hansens program om hjärnan och skärmtid .

Jag har föreslagit honom ny programserie om ”vägen tillbaka” Hur vi själva kan påverka psykisk ohälsa genom kunskap och få de verktyg som gör skillnad.

Största framsteget :

Imperia tillsammans med Cissi, har utvecklats mycket och har nu haft sadel på för första gången vid longering. Från ängslig häst till cool….

imperia 1
Imperia tillsammans med Cissi

Bästa överraskningen:

En överraskningsresa som uppmärksamhet av min födelsedag. Det blev det 4 dagar i Krakow med hela familjen. Allt var så hemligt att jag först vid incheckningen på Kastrup visste vart vi skulle flyga . Äldsta sonen Calle arrangerade allt inklusive hus- häst- hund- och kattvakt. Tack Ulrika för att du  bodde hemma hos oss och gjorde allt detta möjligt. Tack Calle för denna fantastiska idé.

Min önskan och vision för 2020

Fortsatt förtroende för Spira verksamhet och arbetsträning.

Fortsatt utvecklande av företaget genom nya möten och event med samarbetspartners inom hästnäringen. En ny ”lilla hästrunda”.

Möjlighet till  forskningsprojekt med SLU i Alnarp, få fram bevis över att hästar ,djur och natur har en positiv effekt vid rehabilitering vid psykisk ohälsa vid långtidssjukskrivningar,  som ett alternativ vid konventionell  medicinsk behandling .

Såklart att hästarna fortsätter att vara friska och att fler får upp ögonen för pasoperuano hästen.

Önskar er läsare allt gott för 2020 !

Susanne Carlson-Lindgren,  Conquistagård

Glöm inte att följa oss på instagram  conquista.gard  och det kommer att läggas ut lite videos på Imperia SCL framsteg och barbacka /tränslöst ridning på Gaucho E.K på You tube. Nästan lika fantastiskt som Stacy Westfall.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment