Falsterbo på hemmaplan

falsterbo
Falsterbo på hemmaplan

Det är Falsterbovecka som denna vecka men på distans den med. Affärer passar på att ha” Falsterbopriser” Jag har köpt ett nytt regntäcke till Ghia, men avstår att använda täcket nu i sommar. Lilly har gnuggat upp ett stort sår på bakskinkan. Hon går ju hemma och det är lätt att hålla koll på det såret. Hon har ett stort insektstäcke för att skydda såret. Ser nästan ut som en riddarhäst i full mundering. Efter att Gaucho har fått nya skor, kommer flera medryttare ut i eftermiddag. Det är att föredra lite kallare dagar med tanke på insekterna som annars kan vara en plåga.

Spira

Fortsatt kontakt med de olika partners gällande Spira projektet är i gång. Det är många aktörer och så ska det ansökas om medel för att fullfölja och senare utvärdera projektet. Tar mycket energi men tillsammans kan vi hjälpas åt att lägga det pusslet.

Snok

Det är skördetider och hö har tagits uppe på höjden. Eftersom det är mitt i sommaren och bara tre hästar hemma, öppnade jag en torr hösilage bal från förra sommaren från beteshagarna på höjden . Då det var 1/3 kvar av balen såg jag till min förvåning att en lång snok ( uppmätt till 75cm av min man) fått gå döden tillmötes i balen. Hökassen som ormen hittades i kasserades och  resten av det som fanns kvar av balen. Ingen av hästarna visar några tecken på att blivit sjuka. Jag har hört att döda möss eller andra djur i en hösilagebal kan utveckla borreliabakterier.  Eftersom jag inget kan göra åt det så här i efterhand måste jag släppa den orostanken .

Bärtider

Skördetider gör att jag nu efter avslutat skrivande, går ut och plockar av dessa bär till att göra gele´

vinbär rotated
Vinbär

Semester

Nästa vecka börjar jag semester men  skriva gör jag ändå,  hoppas det finns läsare runt om i landet trots semestertider.

Här är Conquistagårdsfilmen

Sommarhälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment