Skynda långsamt

Fyra av hästarna är nu på bete och jag hoppas gamla Ghia lägger på sig lite extra kilon. Mer vanligt är kanske att det blir för mycket av det goda. Om Conquistagård ligger längst nere i dalen så finns beteshagarna allra högst upp, en höjd på ungefär 80m över havet. Det är bra då det sällan står helt stilla, oftast sommarbris  eller blåst, som håller insekterna borta. Alla tre har insektsskydd för ögonen och Heljar har sitt eksemtäcke och huva. Vid ett tillfälle för länge sedan hade han haft av sin huva och jag fick sätta en vanlig utan öronskydd på honom tills jag fann den andra. Under denna natt blev han så illa biten i sina öron att han nu har broskbildningar, typ blodöra som hundar kan få. Hans öron ser därmed lite annorlunda ut, lite tjocka och framåtlutande. Enligt min veterinär gör det mer skada än nytta att gå in och rensa ibland broskbildningarna, så det får vara som det är. Nu köper jag bara huva med öron till honom. Viktigt med ögonskydd för Graciano då han bara har ett öga.

Täta kontroller

Jag kör upp och kontrollerar beteshästarna morgon och kväll  dels för att se till hästarna men även för att fylla på vatten i karen .Det blir en del lyft av vattendunkar men det är värt det att hästarna får gå på bete.

Andra uppgifter

Hemma på gården är det förstås mindre mockning, nu när de fyra går ute.

bete på höjden rotated
Ghia och Imperia klockan 06.45

Jag har påbörjat högtryckstvätt av boxväggar och golv, ett skitgöra men med stor belåtenhet efteråt

Perfekt väder

Eftersom sommaren ger en del regn men även sol är det perfekt för rosor och andra växter att trivas.

daggkåpa rotated
Daggkåpa , förstår varför den heter så.
klätterosor rotated
Klätterrosen på husväggen, tacksam varje år.

Mindre orolig

Gräset i beteshagarna blev delvis nedkortat men börjar växa på nytt. Min ängslan för att Ghia inte betade, har avtagit då jag numer ser att hon gör det. Det var vid några tillfällen som hon stod vid grinden utan att huvudet var nere vid gräset….

Överraskningar

Mina stalltjejer fortsätter att överraska mig . När jag tänker tanken att oj, penseérna har blommat färdigt nu, och borde rensas bort.  Efter en arbetsdag i Ystad,  och hemkommande ser jag att det redan har skett under dagen, boxarna är i ordning och diskbänken i stallet putsad, då blir man så glad och tacksam.

Diskussioner på hög nivå

Gårdens verksamhet  och grön rehabilitering framöver har diskuterats med en professor på SLU idag via telefon . Ett givande samtal och riktlinjer för vad som ska göras här näst. Hon frågade mig mycket om mina tre terminer med Spira och tänk jag fann de tidningar med reportage om Spiradeltagarna både i  Skånska dagbladet och Sydsvenska dagbladet. Härligt med samarbete, ge och ta samt att blir inspirerad att fortsätta. Nu när jag har you tube filmen om Nya Conquistagård är det lätt att hänvisa till den. Ni har väl sett den? Johanna och Gaucho i huvudrollen.

Långsamhetens lov

Morgon  06.30 det blir man glad över, ett signum för att  få en att inse att skynda långsamt, även denna dag…

snigel detalj rotated
Snigel på vattenkanna

mvh Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment