Höstglädje

Löven flyger av i vindbyarna och träden intar en nytt utseende. Sist det flög löv i luften var efter det att körsbärsblommorna släppte sina vita blad. Varje höst tänker jag det samma, var tar alla löven vägen? Ekosystemet är fantastiska inget går förlorat används som föda eller jordförbättring, kanske som isolering till någon frusen Igelkotte. På tal om att ta skydd så har två fasaner flyttat in i lösdriften, hos Heljar och Graciano, till och från. Jag blir lika uppskrämd då jag hör hur det flaxar till då jag går runt hörnet till lösdriften. De blir lika rädda för mig!

höstglädje rotated
Eksemtäcke

Trots att det är höst så är det fortfarande milt och Heljar, islänningen, har återigen fått  på sitt eksemtäcke på då han gnuggar sin hals mot träden i skogshagen. Hans bästa tid är ju annars höst och vinter då hans päls skiftar till vinterpäls och man och svans växer till igen.

Minishettis

Från Instagrambevakningen har jag tagit del av foton och information från en vän som köpte vår Tulio, en pasoperuano ridhäst. Hans sällskap i livet är en liten minishettis som  bara försvann från hagen. De letade och letade, ingen påverkan på staket eller tråd kunde ses. Till sist fann de honom bakom en halvt uppäten halmbal i lösdriften. Troligen har han delvis klättrat upp och glidit ner bakom kärnan i balen och blivit fast mot väggen. En liten bakdel kan ses i all halm, nästintill samma färg som halmen också. Skönt med lyckliga slut… Jag skall höra med henne om jag får visa den bilden för er läsare på ridguiden.se

Vanliga dagar

För min del är jag tacksam för alla ”vanliga” dagar. Då jag går ut på morgonen så är all som vanligt, då jag ger foder och hö, äter alla som vanligt Då jag leder ut dom till hagen är det som vanligt, då jag tar in dom är det som vanligt….. Här har kommit hästägare som är ute och går med hästar som fått kolik och för varje ”vanlig” dag så är jag tacksam.

Morötter

Nya morötter har levererats till min grannes stall och jag har hämtat upp två morotsäckar. En liten inplastad informationsblad hänger på den ena säcken med en hälsning från Stall CB som de heter. Ett trevligt och prisvärt sätt att marknadsföra sitt företag till nya kunder. Här finns all information om vad de är återförsäljare till och hur man gör för att beställa och hur man ska betala. Även uppmaning att följa dom på instagram och Facebook. Ja lite nyfiken blir jag allt! 

nya morötter rotated
Diana

Från Stockholmstrakten har jag fått veta att allt är bra med pasoperuanohästen Diana. De har varit ute och töltat och lyckoruset kvarstår, de gillar hästen mycket. Hon sände med denna fina skogsbild.

Annelie o Diana

Bästa hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment