Kors i taket

grön rehab

daggkapa 500

Nu har jag fått fler strängar på min lyra och jag har lärt mig uppdatera hemsidans blogg och skriver även under fliken ”grön rehabilitering ”. Därtill så har jag grön rehabiliteringsgruppen från Skurups kommun varje torsdag förmiddag. Detta har medfört en viss tidsbrist och därmed en viss försening med ridguidens blogg. Detta är bara tillfälligt för att få det andra på plats.

många bollar

Jag känner glädje att göra både det ena och det andra men vet också att hålla gränser. Tänk vad pinsamt om självaste ”grön rehabiliteringen gårdsansvarig  går in i väggen”. Nej, nej det duger inte !

besök

För en vecka sedan var det inplanerat att en bekant ,som även har en avkomma efter Gaucho E.K skulle komma och rida Gaucho och då med Calle vår äldsta son. Under tågresan till Skurup  (han bor ju i Malmö nu) så fick han ett försenat sms att personen ifråga blivit sjuk över natten och skulle inte komma som bestämt. Calle stannade kvar för att njuta av en dansk fläskestek på lördagskvällen.

välanvända

Vid 15.00 tiden på lördag eftermiddag så stoppade han sina fötter i dessa skor för första gången på över 1 1/2 år.

Calles skor
ingågna

Calle red Graciano SCL som han själv har ridit in och jag red Heljar,  kompisen. En mycket speciell och minnesvärd eftermiddag vill jag säga.   

mycket aktivitet

Det är full aktivitet på gården och medryttarna har varit flitiga att komma ut från öst, väst och även syd. Öst Slimminge Sidsel, väst  Malmö Martina, Linda, Therese. Syd, Skurup Sofie Ida, Matilda .

Alva pa ridtur
Alva på ridtur
Therese betar Grasse
Therese och Graciano söndag 18 november

rödhakesällskap

Under några veckor har jag fått uppleva en liten rödhake  då jag har varit i stallet och mockat. Den kommer ganska nära och det är precis som om den vill säga något. Någon gång har den suttit alldeles nära, 30 cm i kutterspånet då jag mockat tittar med huvudet på sned och sedan flyger den iväg. När torsdagsgruppen med Malin i täten berättade om en hackspett de hade sett under ridturen så berättade jag om min lilla rödhake. Då fick jag veta att det finns en hemsida som heter Solöga . Här kan du få veta vad de olika slags fåglarna har för meddelande. Om man ser en rödhake så står det så här: ”Min gåva är att upptäcka nya möjligheter på vägen. Det är bara att vara modig och gå vidare . Ta steget fullt ut! ” Wow , det stämmer ju…..

hackspett

För Malins del då hon såg hackspetten så fick hon detta meddelande för vad solöga menar att hackspetten förmedlar :”Ha mod att gå vidare. Bryt med ditt gamla liv. Din gåva är livskvalitet”  Detta stämmer fullständigt in  i hennes liv just nu.

fler fåglar

Man blir så nyfiken och få veta vad en fasan står för, det var både en hona och hanne i hagen i morse då jag släppte ut hästarna. Likaså  svalorna och gässen och gladan, hägern, tranorna skatan, kråkan. De finns jättemånga fåglar som jag får uppleva då jag är i stallet och på gårdsplan.  Vad spännande då dessa på nytt dyker upp. Min nya upptäckt.

förbättring

Mitt förbättringsförslag denna gång är att skifta hålen där du knäpper hästtäcket på bringan, så minimerar du risken för trycksår på manken. Hästtäcket jag använder har två hål, och jag tar varannan dag i den yttersta och varannan dag den närmaste.  Det är gamla Ghia och ömtåliga Italia som har täcke  nu.

Ghia Pia
Min kära Ghia 27 år!

guldblad

G med larkfallning 2
Gaucho

Här är Gaucho som idag söndag då lärken fällde sina barr. Det snöade guldblad, inte vitt.

hälsningar Susanne Carlson-Lindgren

Länk till vår hemsida.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment