Vilka är fördelarna med regn och blåst?

mörkret faller

Det är 1:a advent och mörkret fortsätter att påminna oss om att det dröjer innan det blir ljusare tider.

Till detta har det blivit skånsk vinter. Det började med att bara vara kallt,  ner till 5 minusgrader i början av veckan . Ingen blåst eller regn . Bara problem med vattenkaren och slangen som ska in och ut. Men så kom det regn i kombination med blåst och då tog jag in våra två från lösdriften, Heljar och Graciano. Det var i torsdags  natt och Graciano skulle stå på box bredvid sin pappa Gaucho.E.K för första gången . Jag hade stängda överluckor för lugnet och regnets skull. De har nät i deras övre  luckor, så de kan se ut ändå. Lite hingst fasoner till att börja med men sedan blev det som vanligt. De åt och var nöjda. Men 03.40 väcktes jag av att någon , troligen Graciano, som  hade tröttnat att stå på box och påkallade sin uppmärksamhet genom att sparka på boxdörren.  Det var bara att stiga upp och ge morgonhöet vid denna tidiga stund… Min nya upptäckt !  Det är inte alltid som man tror det ska bli.

blöta täcken

Idag denna gråa söndag 2/12 2018 har regnet fallit ner i stort sett hela dagen . Hästarna fick komma in vid 15.30 , av med blöta täcken och de som inte har haft regntäcke fick fleecetäcke på sig för att torka upp. Men ikväll står Graciano ute i sin lösdrift för att inte riskera väcka oss mitt i natten. Han stod på box vid premieringarna i Tyskland men då bodde vi själva på ett hotell intill. Han såg ut att trivas med boxvistelsen trots att det var 63 andra hingstar som gnäggade och var smått oroliga.

ruskväder

Trots rusket så har både SPIRA ryttare och  mina vanliga medryttare ridit i regn och blåst . Stort tack för deras omtanke att det finns inget” dåligt väder bara dåliga kläder”.

Spira ryttare
bra kläder

finn fördelar

Mitt förbättringsförslag är att finna alla de fördelar med regn och blåst för att på så vis känns sig bättre till mods.  

och fördelarna är :

Regntäckena blir  rena från smuts.  Vattenkaren fylls på helt gratis . Känns bra att alla de fleectäcke man har, kommer till nytta.  De hästar som var utan täcke har också blivit renare av naturlig dusch ovanifrån. Själv uppskattar man värmen då man kommer in o njuter extra mycket av brasvärmen och de tända ljusen och tänker att nu kan det bara bli bättre!

25 sept jul
adventstillbehör

adventshälsningar från Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment