Lucia med glitter i manen

uppehåll

Lucia som idag torsdag  13/12 2018.  Härligt att regnandet har upphört för denna gång. Heljar islänningen, har tagits in på box bredvid Gaucho på kvällarna hela veckan. Graciano som blir kvar själv tycks tycka att det är ok. Han står i sin lösdrift och har skydd och kan ligga torrt i halmen. gnäggar inte efter honom men blir glad då han kommer ut igen på morgonen. De som inte har haft regntäcke får fleecetäcke på sig då de kommer in. Här är det Imperia, 2åringen, som” torkar upp”.

Imperia torkar upp
Imperia

grön rehab

Deltagarna från Spira gruppen , grön rehabilitering, kommer troget varje torsdag och det känns givande. De rider en runda och sedan avslutar vi i köket med lite fika och snack om saker som vi faktiskt kan påverka för att må bättre.  Gaucho fick en fin Luciafläta av sin ryttare Ulrika idag.

Luciaryttare
Spiragruppen
G luciahast
Luciafläta

ljus i mörkret

I mörkret gläds jag av denna ljuskrans som satts upp i sadelkammaren.  Nu till dagens förbättringstips. En timer som ställs in är bra. Behöver då inte tänka på att tända eller släcka dessa extra adventsstjärnor och julstakar.

julkrans
ljus i mörkret

bildoktorn

Gamla Volvon, den gråa V70, har varit hos bildoktorn och för en gång skull var problemet fixat på 30 min. Gustav mellansonen, var snäll och körde bilen till verkstad i Svedala.  Den gick inte på alla cylindrarna och både rök och hackade. Jag körde efter för säkerhets skull med Gustavs bil.  Jag är glad att vi kostade på den så att den gick igenom besiktningen.  Bilen är snart 19 år så jag är medveten om att blir det mer kostsamma reparationer får min ”firmabil” skrotas. Den som alltid startar och som jag har kört både hö och vatten upp till betet med.

hästjulpynt

Min nya upptäckt är hur mycket julutstyrsel det finns att köpa till hästarna. Mycket reklam skickas ut  på mejlen. Företagen är smått tokiga i att berätta vad man kan eller bör köpa. Extra roligt då att ”årets julklapp”  ska vara något begagnat från sekondhandbutikerna.  Dagens enkla fläta med inflätat glitter  på Gaucho är tillräckligt för att känna lucia och jul känsla.

G manflata
glitterfläta på Gaucho

mvh Susanne Carlson-Lindgren

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment