Mycket ledigt

Helgerna avlöser varandra. Någon dag har jag varit på mitt andra jobb, annars är det mycket ledigt nu och det känns bra att kunna ta in hästarna då mörkret faller på.

Nyårsfest

I förväg, då de nya rekommendationerna kom, bestämde vi att inte ha nyårsgästar som vi brukar ha. Det blev en mycket annorlunda nyårsfest med bara två tallrikar framdukade, en till Johan och en till mig. Sönerna firade med sina vänner men i begränsad skara.

En annorlunda nyårsafton
dukat för två
Lugn

Det blev en lugn nyårskväll och vi kunde höra på avstånd hur det vid 12-slaget sköts raketer i Skurup som ligger ca 3 km ifrån. Det var intensivt och varade nästan 30 minuter. Av säkerhetsskäl hade jag stängt ovanluckan till boxarna. Eftersom det är så många hästägare och även hundägare, ej att förglömma, så tar byborna ansvar i Havberg och skjuter inte inne i byn.

Första dagen

Första dagen på året vaknade jag av mig själv tidigt och utvilad. Hästarna fick mat redan kl 06.00 och det är också annorlunda än vad det brukar vara en nyårsdag. I skogen hördes fågelläten från de nattaktiva  kattugglorna. Senare på dagen kommer gladorna  och småfåglar med sina speciella igenkännande läten.

Första snön 2021
vinter 3 januari 2021
Brist

Eftersom Coronarestriktionerna medfört att mycket annat är nedstängt har hästarna ridits i stort sett varje dag. Jag har även läst att det börjar bli brist på ridhästar till salu. Även hundförsäljningen har slagit rekord både till antal och att priserna skjutits i höjden.

Nya intressen

Parkerade bilar runt om i skogarna här i Havberg och Svaneholm  antyder om ett ökat intresse för skogsturer. Olika sällskap, familjer, kompisar, föreningar är ute och vandrar. En runda som är populär är runt Svaneholms sjön, den är dessutom handikappanpassad! Den andra rundan som friluftsmänniskor väljer, är Svaneholm – Havberg. De passerar då förbi Conquistagård så klart. En del är nyfikna och vill veta mer om de peruanska pasohästarna och då blir det en snabb information. Andra vill prata hund då de ser vår dansksvenska gårdshund Freya och Golden retrievern Doris ute.

Freya jobbar hårt
Freya hjälper till
Snö

Idag 3/1 är det en solig dag , om en stund kommer medryttare för att rida ut en tur. Under natten har det kommit lite snö som täcker marken och allt blir ljusare. Imorgon börjar en ny vecka och andra medryttare kommer att komma ut . Glädjer mig att hästarna kan vara friskvårdsutövare, inspirera och göra skillnad. Djur och natur betyder mer än någonsin nu har jag förstått.  

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment