Ny vecka

Ny vecka och ny blogg. Det är roligt att få dela med sig av det fina i naturen just nu. Fågels sång på tidig morgon som avslutas med grodsång på kvällen.

A1 morgonljus rotated
Morgonlju

Som en stock

Då jag skriver om fågelsång tidigt på morgonen , ler jag lite för mig själv då jag tänker på en händelse för länge sedan här hemma. Vi hade köpt en speciell väckarklocka till någon av barnen som skulle vara lite snäll att vakna till. Det var ljud av vatten eller så kunde det vara fågelkvitter. Vi insåg snabbt att det vara lika svårt att komma upp på morgonen som när jag kallade upp för trappen så den glömdes bort för ett tag. Men en morgon vaknade jag av ett ovanligt fågelläte långt ifrån fönstret. Jag väckte min Johan för att fråga vad det var för fågel, han visste inte. Det fortsatte, och vi öppnade fönstret, och stod och lyssnade. Nu skrattar jag, för fy så dumt… Efter ett tag tyckte jag att det var konstigt att ljudet inte blev starkare eller svagare och ingen druddelutt utan likadant hela tiden.  Denna insikt fick oss att lokalisera från var ljudet inifrån, om det nu inte var utifrån. Visst var det väckarklockan med fågelläte på övervåningen som hördes…. Vi vaknade med ett skratt men sonen låg fortfarande och sov som en stock.

Film

 Göken hörde jag första gången 30/4 , som ett vårtecken trots att kvällen blev regn och rusk. Precis så som det brukar vara , kallt…  Jag hade önskat att återge hur det låter och även hur det rör sig i skog och i hästhagar. Jag tänker då på att dokumentera lite av Conquistagård och byn Havberg med en film. Då Mandelmannsparet inte orkar med fler TV team, kan de pausa med deras verksamhet och se hur hästunderstödd verksamhet och, friskvård, förebyggande här på Conquistagård fungerar. ”Balsam för själen” har någon ”grön rehabiliterings deltagare” utryckt sig . Ja, den som lever får se. På tal om film, så finns det en video från gården och hästarna som ett filmteam spelade in förra sommaren. Jag hörde inget ifrån dom så jag tänkte att det blev kanske så mycket bortklippt att det” blidde ingenting”. Av en händelse i fredags då jag satt och letade efter youtube klipp från hästarna , vilken musik Calle hade satt till de olika videos, så kom det upp förslag om, Mitt Skåne Conquistagård, där var filmen!

MC

Andra saker händer också på gården . Mellansonen har nu har sålt sin MC . De två MC intresserade kom från Göteborg och även om motorcykeln var finputsad var de lika fascinerade av den lilla byn Havberg .J ag hörde vår son Gustav säga ” ja, man blir ju hemmablind ”efter att ha bott här hela barn och ungdomen.  Nu har jag stor plats inne i stora sadelkammaren, behöver inte parera då sadlar sig in och ut och vara rädd att MCn ska ramla.

Ridskola

Minns ni den rosa cykeln , det är Idas den yngre. Hon  har gått på ridskola ett tag och fick som i söndags fick följa med de yngre tjejerna på en ridtur

Emma Ida den äldre och Ida den yngre rotated
Emma, Ida den äldre o Ida den yngre i skira bokskogen.

Avslutning

Vill avsluta med en härlig bild Ida den äldre rider Lilly.  titel:  Fina hästsvansar . 

hästsvansar rotated
Hästsvans

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment