Objuden gäst

Objuden gäst så kan vi kalla det. En råtta har sökt sig till stallet och jag misstänkte att något inte stämde då flaskor och burkar på diskbänken stod huller om buller. Även tavlan med Lilly då hon gjorde reklamjobb hängde på sned. Flyttade ut fodertunnorna och då ser jag att det finns flera halvätna morötter inne i hörnet. Lite senare fann jag spillning efter den objudna. Han har troligtvis bott på loftet och gått ner på natten för att se vad som fanns att äta. Ja , det var bara att ta fram råttburen igen…förra året hade vi ingen men för två år sedan fångade vi två i buren som sedan blev avlivade med luftgevärskott i pannan. Usch … Nackdelen med gift är fler än att få bort djuret snabbt. Även om jag är djurvän måste jag inse att de är skadedjur och kan orsaka elfel, förstöra inredning, hästtäcken mm.

Fångad

Ja, det är ju alltid jag som först går upp och ger hästarna mat. På avstånd tittade jag för att inte gå in och hoppa högt. Första morgonen , nej ingen råtta i buren , inte andra i heller men så kom det en tredje morgon som jag anade något. Erik, yngsta sonen bistod mig och ja, där satt en råtta i buren. Sedan var det ett evigt letande efter luftgevärsskott. Nej varken min man eller Erik fann några.

Lockbete

Det hela slutade med mitt ”nya” förslag…. att Erik som skulle in till Malmö för att jobba, tog med sig buren och släppte ut råttan så långt från Havberg som möjligt , några kilometer, strax före man kör upp på E65.  Nu är råttburen inne i stallet igen och det ligger russin som lockbete. Det blev vi tipsade om att råttor gillar, passande i juletider. För övrigt har två möss drunknat i Gauchos vattenkar,  så visst behövs det en gårdskatt efter Nisse. Jag har tagit del av många hjälporganisationer och även meddelat djurhemmet i Aggarp.

Vit fluffig katt

På önskelistan står det ju fortfarande ”vit fluffig hankatt” men jag inser att det är inte den enda som avgör.

Objuden gäst
Nisse, vit fluffig katt
Tunna skivor

Det är disiga, ibland regniga dagar men medryttarna är flitiga att rida. Det märks som jag skrivit tidigare att vi måste sko om hästarna senast vecka 7 inte för att hovarna växer utan för att skorna blir till ”tunna skivor”.

far o son rotated
Far o son ,  Gaucho E.K med Emma och Graciano SCL med Charlotte.
Brasmys

Ibland kan det behövas byta miljö och rekommendationerna är utomhus med minsta möjliga människokontakt så vi besökte  Torups slott som ägs av Malmö stad som i lördags. Vi tog båda hundarna med oss . Det blev både promenad för deras skull och för tvåbentas skull. Väl hemma igen var vi alla lite frusna och Johan fixade en värmande brasa. Trots att lilla Freya hade ett  rygg /kropps täcke och att hon var aktiv , blev hon så pass frusen att hon valde att lägga sig väldigt nära, framför brasan. Doris valde soffan en bit ifrån.

Andra mysfaktorer är ju att tända ljus och på söndag ska hästarna få sitt i stallet. 

Hälsningar Susanne

Objuden gäst

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment