Påbjudningsskyltar

Semesterdagar

Semesterdagarna fylls med lite av varje gällande underhåll av stall, husfönster, grusutläggning och rensning av rabatter. Lika viktigt för den inre balansen är att unna sig att göra lite utfärder och besöka platser. Minnen som kan plockas fram senare i höst då vinden viner och regnet öser ner.

Nya stigar

Häckeberga naturreservat är ett stort område utanför Genarp , den lilla ort som jag växte upp i på 60- och 70- talet. Då fanns det inte så många stigar men efter hand har mountainbikesstigar skapats bredvid de rid och promenadstigar som fanns.

Vi var ute och vandrade just i mina hemtrakter med hundarna i hopp om att finna svamp. Tyvärr ingen svamp men blev glad över dessa små påbjudnings skyltar som uppmanar både cykel intresserade och ryttare att samsas på stigarna.

påbjudningskyltar rotated
Påbjudningsskyltar

Gångart

De tre ridhästarna som finns hemma på gården rids och Lilly är en av favoriterna jämte Italia och Gaucho. Alla de tre är olika i sin gångart pasollano. Lilly har mycket utsväng med frambenen. Detta märks även då jag leder henne. Jag får se till att hålla lite avstånd annars känner jag hovarna mot vaden. Varför gör de på detta viset? Det kan man ju undra ? Typiskt för paso peruano är att deras speciella gångart underlättade steget i djup sand. Det tror man kanske inte, men Peru har många sanddynerlängs kusterna som kan vara svåra att ta sig igenom. Genom att vrida ut frambenen minskade motståndet och hästen kunde spara energi på detta vis.

Uppdaterad

Jag har även utbildad mig vidare gällande min hemsida och nu är den lite mer uppdaterad och jag kommer att länka från ridguiden.nu/blogg till händelser på Conquistagård.

Hemestertips

Slutligen ett träd och en park att vara avundsjuk på men som ger inspiration trots allt. Hängbok i slottsparken, Torups slott, utanför Malmö. Parken drivs av Malmö stad. Bra tips då vi uppmanas att semestra hemma i Sverige.

Hängbok rotated
Påbjudningsskyltar 6

Varma sommarhälsningar från Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment