Semestern lider mot sitt slut!

jag Sebastian och Annelie rotated
Sebastian o Annelie och jag

Gäster

Som i söndags var Anneli och Sebastian och hälsade på. Anneli som nämndes i bloggen v 30 , som red 50 mil bergsritten i Kirgiztan .

De red iväg med Gaucho och Italia och var nöjda med den rundan. Annelies önskan om en egen paso peruano häst är inte den lättaste att uppfylla. Jag har mina fem paso peruanohästar och den som jag eventuellt kan tänka mig att avyttra är Imperia SCL men hennes höjd passar inte till Annelies långa ben. Imperia mäter ca 1.45cm och bör ha en mindre ryttare. Självklart är Graciano SCL en favorit, men han har alltid gått med Heljar och jag har svårt att dela på de två. Kontrollbehovet att inte sälja honom kommer även på grund av att han är enögd. Vi får se vad det för med sig i framtiden. Är det någon som läser detta och som råkar ha en större paso peruano att sälja, hör av er till mig. (mejl: pasoperuano@havberg.se)

Sommarvänner på väg ut på ridtur rotated
sommarvänner på väg ut

Gammal gård

De två har köpt en större gård 4 mil söder om Stockholm från tidigt 1800 tal med 8 gårdsbyggnader. Många ting står kvar där från en svunnen tid. Så spännande! Men det är lite att ta tag i. Sebastian har kunskap och de två tillsammans har säkert motivationen och orken att renovera sin drömgård.

Snart dags

Det börjar ta på semesterveckorna nu och jag har några dagar kvar innan tiden ska fördelas till andra göromål än bara det här hemma. Men jag är nöjd med insatserna gällande stallet. Boxarna är högtryckstvättade och i fem dagar har jag mockat ut lösdriften för hand, 25 kvadratmeter… tungt men det gick. Conquistagård har endast en trädgårdstraktor i maskinhallen. Johan, min man håller på med husets fönster. Han kittar om skadade partier och oljar in och målar. Det är många fönster på vårt hus och i varje glugg är det två parfönster.

utmockning klart
utmockning klart

Sprayljud

Hästarna rids trots varma dagar men det har varit lite fläkt och insekterna inte fullt så aggressiva. Kanske det har hjälpt med Lavendelspray som vi har lagt på hästarna före ridtur. Både Gaucho och Italia är känsliga för sprayljudet. Vi sprayar på en svamp och stryker på, blir nog mindre spill då också. Kan det vara rädsla på grund av att sprayflaskan låter som ormväsande, mån tro?

friskvård ssk från MAS rotated
friskvård

Friskvård

Annan tid ägnar jag åt att läsa om friskvård. Boken jag läser just nu är tryckt 2001 men redan då ifrågasätts varför vården handlar så övervägande om sjukvård och inte friskvård. Jag hoppas att det svänger om att våra folkvalda politiker lägger mer resurser på kunskap om god hälsa och friskvård. Det gäller även sunda arbetsplatser, läs mera i Långtidsfrisk.

Boken, som jag varmt kan rekommendera, heter den självläkande människan av Susanna Ehdin .  

//Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment