Skyddsängel

skyddsängel
Sommarvärme

Tjuvstartar bloggen redan i helgen, nämligen lördagen 8/8. Det är bestämt att rida tidigt med medryttare Sidsel. Hon kommer redan 08.15 och vi red ut då det ännu var svalt. Men mot slutet av rundan blir vi påminda om att det har utlovats 30 grader idag och imorgon. Hem och svabbar av hästarna, på med insektstäcken och ögonskydd och så ut. Alla hästarna har någon slags skugga att ta skydd under i hagarna. Det var varma dagar, både i lördags och i söndags blev det 31 grader.

Avklädd

På lördagen kände jag att Heljar var varm under eksemtäcket men tänkte att han kunde ha det över natten. Nästkommande dag, söndag, hade han själv klätt av sig det mesta. Täcket var sönderrivet på många ställen. Jag brukar kunna fixa till med hjälp av min symaskin men denna gång gick det inte. Täcket fick kasseras förutom påknäppen som kan vara bra som reservdelar i framtiden. Nu går Heljar barkroppad och ha endast huva med skydd för öron och ögon på sig. Jag ser att han skrubbar svansroten mot en gren. För och nackdelar får övervägas och det är för varmt med eksemtäcke. Jag ser till dom två gånger per dag, så bli det sår får vi på det igen,  protection…

Tidiga mornar

Början av v33 har vädret och värmen blivit likt mer svensk sen sommar. Jag har varit flitig och stigit upp lite tidigare och mockat de fem boxarna så jag slipper det då jag kommer hem. Under tiden hästarna tuggar sin morgon giva,  hinner jag med att se till beteshästarna Heljar och Graciano på höjden.

Solsäng

Jag har sökt efter solsäng i trä och fann på Ikea och Jysk till bra pris men tyvärr blev det inga solsängar , allt är slutsålt. Jag vill ju gärna visa hur det ska bli med” skogsbadningen” i vår skog. Hoppas på att Ikea eller Jysk fortsätter med ny tillverkning till våren 2021.

Kyrka

Sista semesterdagen var ju varm ,31 grader men skönt i bilen med AC. Vi tog en liten sväng och besökte en ovanlig kyrka.  Det ligger en jungfrukälla intill denna speciella lilla kyrka från 1400 talet. Till vår förvåning stod ytterporten öppen och innerdörren kunde öppnas. Enda önskemålet var att ”vänligen stäng den inre dörren då ni lämnar kyrkan”.  Väl inne i kyrkan kunde vi se bomärken från tidiga pilgrimer som besökt kyrkan. Se bild på pelaren. Känner ni de historiska vingslagen? Här har många hästar passerat genom århundraden.

bomärken rotated
bomärken
Örtagården

Örtträdgården har blivit färdig den, ligger granne med Gracianos utegång. Jag är nöjd med det resultatet, tänk vad markduk och grus kan göra skillnad.

Skönt hos grannen

Ghia har det bra i grannens skuggiga hage. Hon har till och med vågat gå in i hennes utegång för att finna skugga. Imperia finner sig att hon får stå utanför. Ombytta roller för en gång skull. Det var här Ghia stod först innan vi byggde  eget stall 2007.

Bra med täcke

På onsdagen klädde jag åter på Heljar sitt eksemtäcke, lite av manen är bortskrubbad , det går fort att få eksemsår, täcket är bästa skyddet , trots värmen, fläktar skönt däruppe nu.

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment