Det är fortfarande lite kvar på v 52. Jag har haft som mål att berätta händelserna på Conquistagård vecka för vecka.

Ett ljus

Sedan torsdagen den 17/12, då allt det tragiska med Italia hände, har det blivit lite mindre sorg för varje dag som passerat. Gravljus har lyst några dagar och amaryllisblommor har placerats i henne kruka utanför boxen.

italias ljus 1 rotated
Ett ljus för Italia

Jag kommer på mig själv att efter att gett hö till Gaucho på gaveln, så stannar jag vid nästa box, alltså Italias, blir påmind att den nu är tom. Hennes medryttare, Sidsel, sedan 7 år tog det hårt. Hon kom ut som i onsdags och var fortfarande ledsen. Andra friskvårdsryttare var här ute och det blev att hon red med dom på Lilly. Jag tänker som så att det är bättre att vända det tråkiga som hänt och fokusera på Imperia hennes föl. Nu är det hennes tur.

Imperia tränas

Medryttare Ida och jag har satt igång unghästen Imperia redan som förra helgen. Hon är ganska bekväm med sadel och kapson och trygg inne i corallen. Vi gör små turer med henne för att miljöträna. Det är hennes osäkerhet med ny miljö som är den största utmaningen. Vi upprepar rundan och det är alltid något nytt, hästar vi möter, hästar bakom oss. Människor som promenerar med eller utan hund. Jag för lite dagbok för att kunna följa hennes utveckling. Igår var det stopp vid ett lerigt ställe vid en grind. Trots att gamla Ghia är ”draghjälp” fick vi vända tillbaka. Hennes osäkerhet gör att hon vill komma undan genom att backa. Ny strategi blir att ha hjälp av ett spö att peta där bak då hon backar för att tänka framåt.

Imperia tränas rotated
Imperia tränas
Julstämning

Lite julstämning blev det allt på juldagen, kallt, soligt och lite frost på marken. Marken hade fryst så hästarna gick torrt ute. Idag söndag är det milt igen och kraftig vind. Ett träd från grannen sida har fallit över vårt staket och tur att jag var ute då det hände. Lika rädda av braket, lika nyfikna efteråt blir hästarna och de kunde lätt ha gått över träd, staketbrädor och trådar. Då är det bra med god grannsämja, att kunna hjälpas åt. Vår motorsåg fungerade inte men det gjorde Antons.

Nytt täcke

Jag är glad att jag investerade i ett nytt täcke med hals för Ghia. Jag valde 145 cm och kanske det är lite stort men hon ser ut att ha det skönt i sin lilla sovsäck…

Ghia med nya täcket rotated
Ghia med nytt täcke
Nyklippt

Heljar har blivit klippt som i onsdags. Han har så tjock päls att han redan före ridturen är lite svettig på bringan. Han har även mjäll, och det är lättare att få bort då pälsen inte är för tjock. Jag har fått tips om Probolja att massera i manen för att motverka mjällflagor.

Heljar klipps rotated
Heljar hos frisören
Kanske imorgon….

Andra saker som ändrats är att jag kokar upp linfrö nu så att blåsyran försvinner bättre. Det verkar vara ok med att hälla hett vatten över men kanske ännu bättre att koka en stund. Det är konstigt att det står inget om hanteringen på linfröpåsen. Det borde det göra. Ska skriva till tillverkaren om ett förbättringsförslag. Lucern i hackad form i stället för pellets har det också blivit. Jag tror inte detta var orsaken till Italias död. Jag misstänker att den handstora struktur de båda veterinärerna kände kan vara orsaken. Hon hade även tappat i vikt de senaste månaderna. Nej, ingen lever för evigt, bara vara tacksam för den tid man har tillsammans. Imorgon ska jag skicka in hennes pass till stamboken. Jag har fortfarande inte öppnat säcken med hennes täcke och grimma samt bit av svansen. Jag öppnar säcken då jag känner för det, kanske det blir imorgon….

italias ljus rotated

Hälsningar Susanne

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment